Retourformulier

Gelieve het onderstaande retourformulier in te vullen wanneer u het aangekochte product wenst te retourneren.

Let op. De wettelijke bedenktermijn bij een aankoop op afstand is 14 dagen.

Wanneer kan u een product retourneren?

Vanaf de dag dat u een product ontvangt heeft u een bedenktermijn van 14 dagen.

Wilt u het product retourneren? Lees dan onze voorwaarden.

U heeft 14 dagen de tijd om te beslissen of het product aan uw eisen voldoet.
Weet u nog niet zeker of u het product wilt houden? Laat het dan in de originele verpakking zitten.

Moet u het product uitpakken om dit te beoordelen? Doe dit dan slechts voor zover dat nodig is om te beoordelen of het product voldoet aan uw eisen. Zorg ervoor dat het product in originele staat blijft en gebruik het product niet. In het geval van aangebroken, incomplete of beschadigde producten, of producten die duidelijk gebruikssporen vertonen, behouden wij ons het recht voor de daardoor ontstane waardevermindering aan u door te berekenen. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100% van het aankoopbedrag. Is de verpakking beschadigd? Dan kunnen wij ervoor kiezen het product slechts gedeeltelijk te vergoeden.

Schrijf in ieder geval geen tekst op de verpakking en plak er geen stickers of plakband op.
Als u het product wilt terugsturen kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van het product een retourformulier aanvragen.

U heeft vervolgens 14 dagen om het product terug te sturen.
Verpak uw retour te zenden producten goed beschermd in een stevige doos om beschadiging tijdens transport te voorkomen.

U draagt zelf namelijk het risico voor de retourzending.

Wilt u geen risico lopen dat uw product zoek raakt? Verzend het pakket dan aangetekend en bewaar uw verzendbewijs. Zo kunt u een eventuele vermissing van uw product claimen bij de bezorgservice.

Sommige producten vallen onder de uitzonderingen van het herroepingsrecht:

  • Producten vervaardigd conform instructies van de consument (maatwerk);
  • Software waarvan de verzegeling is verbroken;
  • Ingewisselde of ingevulde vouchers en tegoedbonnen;
  • Producten anders gekocht dan direct bij CoolBreeze.be (bijvoorbeeld via Bol.com, deze kunnen via Bol.com geretourneerd worden);
  • Producten die vallen onder de uitzonderingen genoemd in artikel 10 van de Algemene Voorwaarden. Zoals bijvoorbeeld producten die wegens hygiënische redenen verzegeld worden verkocht en niet geretourneerd kunnen worden indien de verzegeling is doorbroken: zoals; in-ear-headsets, scheerapparaten etc. Maar ook verzegelde audio-,
  • video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken.


Waardevermindering


Producten die gebruikt, beschadigd, of zonder verpakking retour gezonden worden, zijn wij genoodzaakt waardevermindering in rekening te brengen. Deze waardevermindering kunnen wij echter pas bepalen nadat u het artikel retour heeft gezonden.
Twijfelt u of u een product retour mag sturen? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat we dit samen kunnen beoordelen.


Terugbetaling


Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.